гр.София, Бул ,,Александър Стамболийски” 147, вх. В, ет.1

психолог Полин Донахю

Полин Донахю

Психолог

Психолог, обучаваща се за Базов консултант в Позитивна Психотерапия

Ето какво казва Полин за себе си:

Здравейте! Казвам се Полин Донахю.

Моят път към Психологията започна още като тийнейджърка. Майка ми имаше библиотека пълна с книги за Психология, Философия и Личностно усъвършенстване, които оставяха отпечатък в сърцето ми една след друга. Толкова се запалих, че продължих да си взимам книги и от Библиотеката и четях до късно след училище. Тази страст към психологията и изследването на човешката душа пося семенцето на една мечта – един ден да стана психолог. Този мечтан момент дойде през пролетта на 2021, когато успешно защитих бакалавърската си теза и се дипломирах.

Вървейки по пътя, който си бях избрала, имах възможността да мина стаж като Психолог в дневна програма за рехабилитация на зависими. Като преди това преминах едногодишно обучение за „Кратки подходи в Психотерапията“, в който научих много за фокусираната към решения терапия, хипнотерапията и НЛП. Вярвам, че човек трябва да надгражда знанията си цял живот, затова и в момента се обучавам за психотерапевт в Школа по позитивна психотерапия.

По-късно започнах да работя като Монтесори Асистент учител в Частна Детска градина, където научих много за децата, родителите и техните копнежи и страхове. Убедих се колко е важно за децата да прекарват време в природата и да се учат да я обичат, както и да им се дава възможност да имат свои отговорности, защото така стават все по-уверени с всеки следващ ден. Стимулирахме децата да творят заради процеса и удовлетворението от него, а не заради крайния резултат и комплиментите. Много е полезно изграждане на умението децата да могат да се концентрират във всяка сфера от живота им. Затова подкрепяхме родителите в намаляването или изключването на екранното време от живота на децата, за да се радват на детството си и пъстротата от възможности за свободна игра.

Вярвам, че всеки човек заслужава да бъде чут и разбран. Много често близките и приятелите не разбират вътрешния ти свят, пулсиращ от чувства и емоции, което води до вина, че нещо ти има, че не си нормален или достатъчно добър. Както е казал Юнг:

„Самотата не е поради липса на хора наоколо, а поради невъзможността да се говори с хората за това, което мислите, че е значително.“

В такива моменти психологът е човекът, който ще ти даде възможност да бъдеш себе си, ще те изслуша в защитена среда и ще ти даде увереност, че не си сам в тази трудност и можеш да се справиш. Човек има нужда да забави темпото, да чуе мислите си, да изпие чаша топъл чай без да бъде притискан от срокове и списъци със задачи, и да сподели. В този момент на споделяне няма значение кой си за обществото, как се казваш, какво си постигнал, а има значение само кой си дълбоко в душата си.

Дейностите, които предлагам са в сферите на:

• Психологично консултиране за деца и възрастни (може и онлайн);
• Трудности, житейски кризи, раздяла, паник атаки;
• Тревожност, напрежение, безпокойство;

Образование и квалификации:

• Бакалавър по Психология (на Английски език).
• Курс „Кратки подходи в Психотерапията“.
• Курс „Лечебният курс на ОИДА Терапията“.
• Курс за целеполагане „Приятел за цели/Goalbuddy”.
• 6 Еразъм+ обучения в България и чужбина на тема „Човешки права и дискриминация“; „Коучинг“; (Италия, Холандия, Унгария, България).
• Обучение за правата на жените „Feminist Boot Camp” към Български фонд за жените.
• Участие в Годишната конференция на департамент “Когнитивна наука и психология” НБУ (2016 и 2017).
• Сертификат по Английски език (CAE- Cambridge Certificate in Advanced English)- ниво C1.
• В процес на обучение в Школата по Позитивна Психотерапия.

дипломи и сертификати на психолог Полин Донахю

Доброволчество:

• 10 месеца- продължава в момента- доброволка към Фондация “Подарете книга” в Център за настаняване от семеен тип за деца „Детелина“.
• 5 месеца детска учителка по арт занимания- Бежански лагер, Овча Купел, CVS, София.
• 3 месеца детска учителка по английски език- Бали, Индонезия.

Полин Донахю

Полин Донахю

Психолог

Психолог, обучаваща се за Базов консултант в Позитивна Психотерапия

Запазете час

Публикации: